חזן שעובר על הקפת פאת הראש

שאלה:

האם אדם שמגלח את פאת הראש (מסתפר במכונת תספורת או מכונת גילוח בצורה שלא רואים אפילו מעט שער)
האם רשאי להיות שליח ציבור או בעל קורא?

תשובה:

שלום רב

בגאון רבי חיים פאלאג’י בספרו החפץ חיים סי’ נה אות יב כתב בשם הרב כבוד חכמים, שאדם שמתגלח בתער פסול מלשמש כשליח ציבור בבית הכנסת. וראה ילקוט יוסף סי’ נג סעי’ כח, שעדיף להתפלל ביחידות ולא להתפלל עם חזן המגלח זקנו בתער,  לגבי השארת פיאות הראש לכאורה הדין דומה, אף שזה קצת יותר קל, כיון שיש מתירים במספרים להוריד לגמרי ראה סי' קפא סעי' ג, אלא שהשו"ע שם כתב להחמיר וכן מנהג כל בית ישראל, ואין להניח חזן שמבטל מנהג ישראל שיש בו חשש איסור גמור. כמובן יש לברוח ממחלוקת כמו מאש ויש לעשות הכל בחכמה ובתבונה.

שיתקבלו התפילות!