מכירת עליות בבתי כנסת – מדוע?

שאלה:

איך יתכן שהעליות בבתי כנסת נמכרות? רק מי שיש לו כסף זוכה לעלות לתורה ומי שאין לו? והלא התורה תחילתה גמילות חסדים וסופה גמילות חסדים, מה נשתנה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם המכירה היתה כדי לקנות ממתקים לילדים של הגבאי הרי שאתה צודק, אבל בודאי שמת לב שיש חשמל בבית הכנסת, מזגן, מים, נקיון וכו', מישהו אמור לממן את זה… בשביל זה לוקחים דמי חבר מוכרים עליות, וגם כך לא תמיד קל לנהל בית כנסת.

יום נעים.