תרומת ארון או מזון לבית הכנסת מכספי מעשר

שאלה:

שלום, כבוד הרב
האם חבר הקהילה שביקשו ממנו או שהוא החליט לעשות את זה מרצונו יכול לקנות ארון לבית הכנסת או כסא של אליהו הנביא, כתר לספר תורה… מכספי מעשר
(או מי שרוצה לתרום כסף לבית הכנסת שלו לשתיה ומנות שמחלקים לבני הקהילה…)?
בתודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

אדם שלכתחילה לא היה בדעתו במעשר כספים לתת דוקא לעניים אלא גם לקיים בכך שאר מצוות שאינו מחוייב בהן, כמו לתרום לאירגוני חסד, או לבית הכנסת וכדומה, יכול בהחלט לעשות כך וכך המנהג.