טבילת רשת מנגל עם לכלוך שלא ניתן להוריד

שאלה:

שלום רב
ברשותי רשת מנגל שלא הטבלתי אותה, אלא השתמשתי מעליה עם תבנית חד פעמית. כעת ברצוני להשתמש בה, הבעיה היא שהאש הותירה כתמים שלא ניתן להסירם גם עם חומרי ניקוי חריפים.
שאלתי היא – האם ניתן לסמוך על כך שמדובר בחציצה שאין מקפידים עליה, שכן דרך רשת מנגל להיות מפוחמת (כל עוד אין לכלוך בעין הניתן להסרה).
במידה ולא ניתן לטבול, האם ניתן לסמוך על נתינה לגוי?
ברצוני לציין שמדובר ברשת מנגל שהינה חלק מגריל יקר, שאין לו חלקי חילוף.
אשמח למענה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אמנם לכתחילה יש להסיר גם מה שאין מקפידים עליו, אבל כאשר זה לא אפשרי, אכן יש לסמוך, תנקה עד המקסימום שאתה יכול ותטבול.