בשר בחלב בתנור

שאלה:

שלום וברכה!!!
ביתי אפתה בטעות בורקסים גבינה (היא חשבה שזה בורקס תפוחי אדמה)
בתנור בשרי
התנור לא היה בן יומו
והיא הניחה נייר אפיה על הרשת בתנור וכך אפתה את הבורקסים
היא שכחה לספר לי על זה ומספר שעות אחר כך הכנסתי כלי עם בשר צלוי לחמם באותו תנור
כשאני מניח אותו על אותה הרשת
לאחר דקות ספורות נודע לי על כך והוצאתי את הכלי
מכסה הכלי הספיק להתחמם וכן שפתו העליונה
הבשר שבתוכו נותר קר
שאלתי:
מה דין התנור
מה דין מכסה הכלי
ומה דין הכלי

תשובה:

שלום וברכה

אם הבשר נשאר קר, הרי שהמצב הרבה יותר קל… כיון שהתנור לא היה בו יומו הכשרתו והכשרת הרשת על ידי נקיון יסודי, המתנה 24 שעות ללא שימוש מאז הבורקס, ולהפעילו ריק על חומו המירבי 40 דק' עם הרשת בפנים.

ברכה והצלחה