בעניין הדפסת ספרים של אחרים

שאלה:

קראתי הרבה לגבי סוגיית זכויות היוצרים המסובכת שקיימת כיום. ע"פ מה שהבנתי המסקנה היא שאסור להדפיס ספר שיש עליו "זכויות יוצרים" אך אני מבולבל מחמת ריבוי הדיעות והפסקים. מהי האמת הברורה האם מותר לי לקחת ספרים מכל מקום שארצה כולל מתוכנות כגון "אוצר החכמה" "פרוייקט השו"ת" וכו' ולקנות מכונת דפוס ולהדפיס כל ספר שארצה ולמוכרו?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להדפיס ספרים של מחבר ללא רשותו. איסור הפרת זכויות יוצרים הוא איסור הלכתי – גזל ויורד לאומנותו של חברו, ועוד. תוכל לעיין בקצרה בנושא זה עלון המשפט גיליון מספר 39. וראה עוד כאן

אם תרצה להעשיר את הידע שלך בנושא בצורה מקיפה ניתן לעיין בספר משפטי יושר, שם יש פרק על זכויות יוצרים, שם מובא כל צדדי הפוסקים לדורותיהם. הפרק קצר ומעניין מאוד.

בהצלחה רבה.