על המחייה אחר הקידוש בשבת בבוקר לפני הסעודה

שאלה:

שלום רב

בשבת בבוקר אנו מעוניינים לעשות קידוש ואז לאכול עוגה חלבית לפני סעודת שבת ואז לקרוא ואו לשחק כעשר דקות רבע שעה ואז לאכל סעודה ואיננו מעוניינים לאכל ברבע שעה זו גם אם השולחן יהיה ערוך האם זה נחשב "אינו סמוך לסעודה" בגלל שאין רצוננו לאכל סעודה ולכן יהיה אפשר לאכל כזית מזונות עם ברכה אחרונה או שדעתינו לא חשובה כאן וזמן מועט כזה נחשב "סמוך לסעודה" שאז אין לאכל כזית מזונות (בגלל המח' שבדבר)

תשובה:

שלום וברכה

אם עושים גם שינוי מקום, יוצאים כמה דקות מחוץ לבית זה בודאי בסדר, וכן ייעץ לעשות בשו"ת מהרש"ם ח"ג סי' יז, להפסיק מעט ולצאת ממקומו, וכך ודאי יש לברך קודם ברכה אחרונה.

שבוע טוב.