עירוב כלי חלב בתבשיל עם בצל בשרי

שאלה:

בישלנו בסיר בשרי (שאינו בן יומו) מרק פרווה עם בצל ושום שנחתכו בכלי בשרי (ספק בן יומו).
בטעות הכנסתי לסיר המרק הרותח מצקת חלבית ועיריתי לכלי חרס חלבי.

מה דין המצקת?
מה דין כלי החרס?
לספרדי ולאשכנזי

תשובה:

שלום וברכה

לגבי המצקת נחלקו הדעות אם היא צריכה הכשרה, לגבי הכלי חרס שהעברת אליו את המרק אחר כך יש להקל הרבה יותר, כיון שהוא כבר כלי שלישי, המצקת כלי שני והוא כלי שלישי, ובפרט שהוא חרס שאין לו הכשרה יש לסמוך על דעת המקילים בזה ואין חשש.

מקורות:

ראה אוהל יעקב סי' צו הערה ס שהאריך בשיטות הפוסקים בענין זה האם החריפות עוברת גם בין הכלים.