מאכל פרווה שנתבשל בסיר בשרי לאפותו בתנור חלבי

שאלה:

מאכל פרווה ש'נתבשל' בסיר בשרי ש'אינו בן יומו' האם מותר לכתחילה לבן אשכנז ל'אפות' אותו כעת בתנור חלבי ש'אינו בן יומו'

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהכלי הראשון אינו בן יומו מותר לאפות בתנור של המין ההופכי, אלא שנחלקו הפוסקים האם מותר לכתחילה לעשות בכלי בשרי כדי לאפות בתנור חלבי ולהיפך.

מקורות:

ראה רמ"א בסי' צה סעי' א-ב, ומה שנחלקו בזה לגבי לכתחילה הפרי חדש והפרי מגדים שם.