המרחק הרצוי בין שתי המיטות בחדר שינה בימי נידה

שאלה:

הרבה זמן חיכיתי כדי שאצליח לשכור דירה כלבבי ואחרי הרבה זמן הצלחתי למצוא דירה הולמת שנותן מענה בעבור כל הצרכים שלי
הבעיה הוא שהמרחק בחדר שינה בין שני המיטות של הזוג הוא רק 50 ס"מ
שאלתי הוא האם יש בזה בעיה הלכתית מסויימת או לא ?
בברכת הצלחה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זה בסדר גמור.

מעיקר הדין העיקר הוא שהמיטה לא נוגעת ממש בשניה, אמנם כדי להתרחק יותר מהאיסור הקפידו להרחיק יותר שלא יגעו זה בזה ביד מתוך שינה, וכן שהשמיכות לא יגעו זו בזו, באסיפת הרבנים בלבוב בדור הקודם קבעו להרחיק אמה שזה בין 50-60 ס"מ אבל זה כמובן רק במידת היכולת. ראה בענין זה דרכי תשובה סי' קצה ס"ק לג.

ישוב טוב.