לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קללה

שאלה:

שלום, רציתי להתייעץ איתך לגבי קללה ואיחולים רבים שאילצו לבעלי לפני כמה ימים היה בנינו ויכוח ונעלבתי מאוד ממשהו שאמר לי ובתגובה לזה איחלתי לו מוות ודברים רעים מתוך מצוקה וקושי שהייתי באותו רגע . לאחר כמה רגעים התחרטתי מאוד ולא הפסקתי לבכות וביקשתי סליחה מה עלי לעשות כדי לבטל את הדברים והאיחולים שאמרתי

תשובה:

אין כל משמעות לדברים שלך, דיבור כל כך נמוך בורא עולם לא מקשיב לו… מה שכן חשוב, לעשות הרבה מאוד חושבים, איך מרוממים יותר את השיח ביניכם, את הקירבה, את הדיבור בבית והקשר, ולענין זה יש להקדיש הרבה מאמץ, תדברו על הדברים, תלבנו איך הגעתם לדבר כזה, תלמדו את הנושא של שלום בית, יש ספרים נהדרים, כמו הבית היהודי של הרב שמחה כהן ואחרים, ותביאו את הבית שלכם למקום אחר. רק רוצה להוסיף עוד דבר כל מה שכעסת כל כך על בעלך זה בגלל הקשר שיש בניכם ולכן אכפת לך ממנו ולכן שאת כועסת עליו יוצא הרבה דברים רעים, אבל אפשר ללמוד מזה על זה שבעצם יש קשר עמוק בניכם, ואכן צריך להשקיע בו, והייתי ממליץ לפחות בכדי לתקן את הדיבורים הרעים שכנגד כל הקללות וכדו' שאמרת על בעלך תגידי לו גם דברים טובים באותה רמה ובאותה רצינות וכך תקבלי על עצמך על כל פעם כזאת, אבל שיצא באותו חום הלב של הדברים הרעים, ואני בטוח שזה ישפיע לטובה.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.