פירוש ובנית המשכן האם היה לאהל מועד או גם לעזרה

שאלה:

האם את קלעי החצר, משה היה מפרק בכל יום בשבעת ימי המילואים, או רק את אוהל מועד בלבד, אם אפשר מקור תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

בחז"ל כתוב שמשה היה מפרק את המשכן כל שבעת ימי המילואים. ומשכן הוא אוהל מועד, כמו שמבואר בפסוקים שמות פרק לט פסוקים לב – לג. ולפ"ז פירק משה רק את הקרשים של אוהל מועד ולא את כל העזרה. וכן בשמות פרק מ פסוק ב כתוב: בְּיוֹם־הַחֹ֥דֶשׁ הָרִאשׁ֖וֹן בְּאֶחָ֣ד לַחֹ֑דֶשׁ תָּקִ֕ים אֶת־מִשְׁכַּ֖ן אֹ֥הֶל מוֹעֵֽד וכתוב במדרש שבאחד ביסן הצליח משה להקים את המשכן ושוב לא פירק, מבואר להדיא שהבנייה והפירוש היה על אהל מועד.

בהצלחה.