כניסת בעל חנות לחנותו בפסח לצורך אקראי

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים החשובים,
האם בעל עסק(לדוגמא מכולת וכו') יכול להיכנס לחנותו(שעשה לה מכירת חמץ) במהלך חול המועד פסח על מנת לחבר איזה מקרר ששכח? דהיינו במקום הפסד מרובה. ומה אם זה לא הפסד מרובה ובכלל לא הפסד דוג' סתם להיכנס לקחת משהו? והאם זה משנה אם עושה זאת ע"י גוי?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ככלל יש לסגור היטב את המקום, מחמת החובה לעשות מחיצה בפני החמץ שמא יבוא לאוכלו, אלא שכאשר יש חשש הפסד וכדומה שאר אירועים חריגים, עושים תנאי עם הגוי שיאפשר כניסה, וכן אירוע חד פעמי כזה אינו עושה חוכא ואיטלולא מהמכירה וזה מותר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לא נראה לי שאם באמצע חוה"מ הוא פתאום נזכר ששכח לחבר מקרר שיש הרבה מה לעשות או איזה שהוא דרך לתקן או להציל. ההפסד מרובה כבר הגיע ואת הנעשה אין להשיב