מכירת חמץ שהיה בימי הפסח אצל חברת השליחויות

שאלה:

יש לי חנות לממכר משקאות. כמה ימים לפני פסח הזמנתי בירות למלאי ושילמתי עליהן. הבירות יצאו ממחסני הספק קודם הפסח. גם אני וגם הספק ביצענו מכירת חמץ. הבעיה שחברת השליחויות לא הספיקו להעביר אלי את הבירות קודם הפסח, והן היו במהלך החג במחסנים שלהם. אינני יודע אם עשו שם מכירת חמץ. אני אמור לקבל את הבירות בימים הקרובים ומבקש לדעת כיצד עלי לנהוג. האם אני יכול למכור אותן או לא? ומה האפשרויות העומדות לפני במקרה של הפסד מרובה כזה?

תשובה:

שלום וברכה

הסברא נותנת שהבירה מעולם לא היה בבעלות חברת השליחויות, הבעלות עוברת ישירות מהמוכר לקונה והשליח, הוא הרי רק שליח להעברת הסחורה… כך שאם שניכם עשיתם מכירת חמץ, אנחנו פטורים מלדון מי היה הבעלים בחג, כי בלאו הכי זה בסדר. בשטר המכירה אף שמפרטים את המקומות המכורים, תמיד גם מוסיפים את המילים "ובכל מקום שהוא", כך שלמרות שהחמץ לא היה בשטח שלכם, הוא נמכר.

הצטרף לדיון

תגובה 1