הפרת נדר

שאלה:

שלום,
לפני שבועיים נדרתי שלא להוציא זרע לבטלה מהיום ועוד 40 ימים. נאבקתי המון ולאחר שבועיים נפלתי, איך עלי לעשות תשובה ותיקון להפרת הנדר הזה?

תשובה:

יש לעשות תשובה על שני עוונות… האחד זה נושא הברית, אבל השני הוא נושא הנדר! בשום אופן אין לנדור נדרים שניתן בנקל להכשל בהם, זה עוון חמור מאוד! נדר אינו צחוק, ומוציאים את כל הסגנון הזה לגמרי מהלקסיכון! לא נודרים כלל. תקבל על עצמך בלי נדר לא להשתמש יותר בנדר גם לא בשביל לזרז עצמך במצוות, ובעז"ה יכופר לך.