זמן צאת הכוכבים בשעת הדחק – המשך

שאלה:

[השאלה היא המשך לשאלה ששאלתי לפני רגע]
האם הדין להקפיד להתפלל ערבית אחרי צאת הכוכבים [ולא בבין השמשותפ אפילו ביחידות.
ממתי לענין זה מיקרי צאת הכוכבים.
האם ברגע שכבר הוי "צאת" לשיטת הגאונים, היינו 13 דק'. האם כבר בכה"ג עדיף כן להתפלל עם הציבור ולא ביחידות? או רק מזמן 18 דק' או אפילו עדיף לכתחילה להמתין חצי שעה ולהתפלל ביחידות

תשובה:

מעיקר הדין 13.5 דק' לאחר השקיעה הוא צאת הכוכבים, אבל מנהג כל בני אשכנז היה להמתין לכל הפחות כפי שהיטה של 18 דק', ושוב במנין מרפסות לא הייתי מתפלל קודם.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    כבוד הרבנים ענו לי באתר שעדיף להתפלל ביחידות מאשר בבין השמשות [גם לא במנין מרפסות] וציינתם לאגר"מ
    עיינתי בפנים, וראיתי שהוא משאיר זאת בספק.
    ואדרבה במשנ"ב בשעה"צ רל"ה ט"ז נראה דאחרי בין השמשות עדיף להתפלל עם הציבור וכן בביאור הלכה רס"א

  2. שים לב שהשער הציון מדבר דוקא כשלא התפלל מנחה אחרי פלג, כמו כן ציינתי שבמרפסות שכל הצירוף הוא מחלוקת, לכאורה עדיף ביחידות, המשנה ברורה מדבר על מנין גמור.