תפילה בציבור על ידי שמיעה

שאלה:

מועדים לשמחה! בימים אלו, מתקיים מניין מרפסות אצלינו. יש לי מקום שבו אני יכול לעמוד ולראות חלק מהעשרה (לא את כולם), אך הוא פחות נוח לי, או מקום שבו אינני יכול לראות אפילו אחד מהם, אבל אני יכול לשמוע, שהוא יותר נוח. האם ישנה עדיפות למקום שאני יכול לראות מתפלל אחד או שנים?(אשכנזי) תודה רבה

תשובה:

בהחלט יש בזה ענין, הצירוף עליו מדובר כה רבות לאחרונה, מדבר על דברי הרשב"א המובאים במשנה ברורה בסי' נה סעי' יג-יד שכאשר רואים אלו את אלו, אפילו מקצתם, יש צירוף, יש בזה מחלוקת וכו' וכבר עסקנו בזה רבות כאן באתר, אבל ודאי יש בזה ענין. אבל אם זה מפריע לך לכוונת התפילה, אין חיוב להצטרף למנין כזה שיש בו מחלוקת, על חשבון איכות התפילה.

מועדים לשמחה.