יצור מעליות שבת

שאלה:

שלום רב, אני עוסק מתכנן ומבצע מעליות בחברה הגדולה בארץ.
במהלך עבודתי נתקלתי בכך בביצוע של מעליות שבת.
נתקלתי בבעיה של תיקוני מעליות שבת בשבת וזכיתי להסכמה מאת הרב הראשי הרב דוד לאו שליט"א ואני מנסה בדרכים שונות להציף את הבעיה.
בנוסף נתקלתי בחוו"ד של מכון צומת לאיסור מוליד , רצ"ב לינק.
קראתי בעיון רב ואבקש את חווד רעתכם לאיסור מוליד, על מה הוא חל (האם רק למוליד ריח כפי שמופיע במאמר) והמשמעות כלפי מוליד חשמל בכלל ובפרט בשימוש במעלית שבת.
אבקש לפרט – בעת נסיעה במעלית חל גידול בצריכת החשמל.
משמעות הדבר באופן מעשי שחברת חשמל מייצרת באותו רגע יותר חשמל כדי לספק את צרכי המעלית.
להבדיל ממים בצינור אשר מגיעים ממאגר מים, בחשמל אין מאגר ואין חשמל ממתין בכבלים. לכבלי ההולכה אין יכולת אגירת חשמל. הם רק מוליכים את החשמל מהמקור לצרכן. בעת שצריכת החשמל גדלה באופן ישיר ומיידי (בכוחו של המשתמש במעלית) מערכות הייצור של חברת החשמל מייצרות יותר חשמל.
אשמח להוועץ או להגיע להיכן שצריך
בכבוד רב,
שגיא הראל

תשובה:

יש להתייעץ בענין זה עם המכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין, הם עוסקים שנים בנושא הזה של מעליות שבת על כל ההשלכות הקיימות, ואף הוציאו בענין זה ספרים עבי כרס, הם הכתובת לשאלה זו.

בהצלחה