לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שריפת חמץ על ידי שליח / סיום מסכת בטלפון

שאלה:

שלום.
אני לא אוכל מחר לשרוף את החמץ,האם אני יכול למנות את אשתי כשליח?והאם ניתן לזרוק כרגע את רוב החמץ לפח ברחוב ולהשאיר מעט לשריפה מחר?
בנוסף,שמעתי שהרבנים התירו השנה לשמוע סיום לבכורים דרך הטלפון,האם ידוע לכם על כך? והאם יש לכם מושג לגבי מספר טלפון שבו ניתן לשמוע סיום.
יישר כח גדול וחג שמח

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול למנות את שאתך, וגם לזרוק לאשפה ולשמר רק מעט, ובכלל ההוראה השנה בגלל הקורונה שלא לצאת מהבית ועדיף שלא לשרוף אלא לזרוק הכל, ובלבד שלא להתקהל בחוץ.

מחמת הקורונה הורו לסמוך על סיום בטלפון, כהוראת הגרש"ז אויערבך בזה לענין שעת הדחק, אינני יודע מספר טלפון כזה, הבן שלי יסיים מחר בעז"ה ואני יכול בלי נדר להתקשר אליך ולהשמיע לך, בלי התחייבות שאזכור, אשתדל מאוד, שלח בתגובה את מספר הטלפון שלך.

חג שמח.