ניקוי חצובות ועטיפתן בנייר כסף לפסח?

שלום רב
לגבי חצובות של כיריים של יום יום מספיק לנקות אותם עם סקוצ'ט סבון ומים עד כמה שניתן, ואז לעטוף אותם בנייר כסף ,כדי שיהיה אפשר להשתמש בהם בפסח?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אם עוטפים זה מספיק, ובלבד שהעטיפה תהיה בנייר כסף עבה שלא יקרע בחג. מקובל ומהודר לאחר נקיון יסודי במסיר שומנים, להגעיל אותם בתוך סיר מים מבעבע, או ללבן באש כמה דקות כל חלק. המהדר אחר כך גם לעטוף תבוא עליו ברכה.