הגעלת מכסה מיחם

לגבי הגעלת מכסה מיחם- בהגעלת כלים הבנתי שצריך לשים את המכסה בתוך סיר על האש-
א. כמה זמן?
ב. הידיות של המכסה עשויות פלסטיק..לא בעייתי?
ג.האם הסיר שבו מגעילים יכול להיות חמץ או חייב כשלפ?

תשובה:

שלום וברכה,

אין בעיה בכך שיש ידיות פלסטיק אבל כן צריך לנקות היטב בחריץ שבין הידיות למכסה, צריך שהמכסה ישהה במים כמה שניות עד ששוב הם מבעבעים היטב ואז להוציא ולרחוץ במי ברז. הסיר יכול להיות של חמץ שלא השתמשו בו 24 שעות, אבל ראוי להכשיר אותו לפני כן על ידי שממלאים אותו עד שפתו וכשהמים מבעבעים הם גולשים קצת סביבותיו.

חג שמח.