הפצת סירטוני תורה

שאלה:

דובב שפתי ישנים (שה"ש ז י) פרשו רבותינו זכרונם לברכה, שכל תלמיד חכם שאומרים דבר תורה משמו בעולם הזה שפתותיו דובבות בקבר (יבמות צו, א). ויש לו הנאה ונחת רוח כשותה יין קונדיטון כמו שאמרו בירושלמי דשקלים (פ"ב, ה"ה)(זה ציטוט מהפלא יועץ),
רציתי לשאול אם אדם מפרסם סרטונים בפייסבוק ובוואצפ של רבנים שנפטרו שאותם רבנים אומרים שם דברי תורה,זה אותו דבר?שגם שפתותיהם דובבות בקבר ויש להם הנאה ונחת רוח?

תשובה:

שלום וברכה, שפתותיו דובבות בקבר פירושו שלומדים את תורתו הרי זה כאילו הוא עדיין מלמד למרות ששוכב בקבר. ולכן גם הפצת שיעורים של רב שנפטר, הרי לומדים את תורתו, ויש לו נחת רוח מכך, וגם על זה נאמר ששפתותיו דובבות בקבר. אלא שמסופקני מה הדין כאשר זה נעשה באינטרנט שאינו מסונן… בהצלחה.