בעניין לימוד נביאים כתובים

שאלה:

שלום!
ברצוני לשאול כמה זמן אפשר להשקיע בלימוד נביאים ראשונים ביום למי שלא למד אותם אף פעם ולא יהיה ביטול תורה?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה, לימוד נביאים וכתובים זה חלק חשוב בלימוד התורה, ולא שייך לומר שהעוסק בזה יחשב לביטול תורה, אדרבה נחשב ללימוד תורה. וכתוב שת"ח צריך שיהיה בקיא בכל עשרים וארבעה ספרים. ראה רש"י שמות פרק לא: דבר אחר מה כלה מתקשטת בעשרים וארבעה קשוטין, הן האמורים בספר ישעיה (ישעיה ג יח – כד) אף תלמיד חכם צריך להיות בקי בעשרים וארבעה ספרים. בהצלחה.