שבת, גרמא בתרמוסטט

שאלה:

לכבוד הרבנים חברי בית ההוראה,
מיחם מים המונח על פלטת מתכת אשר מונחת על כירה חשמלית עם מנגנון תרמוסטתי. האם מותר לקחת מים חמים מהמיחם על ידי פתיחת הברז שבו- מצד העובדה שיתכן ושינוי בכמות המים מפעיל בדרך זו את המנגנון ?

תשובה:

שלום וברכה לא נראה שיש סיבה לחשש, אולם אין להוסיף מים קרים למיחם הזה ביום טוב, כי אף שאין בעיה של בישול, מכל מקום בכך בהכרח אתה גורם הפעלה של הכירה וזה כבר יכול להיות גם פסיק רישא.