אכילת בשר ביום שישי

שאלה:

שלום רב, האם מותר לאכול בשר ביום שישי, או שמא אסור מפני שחוששים שיבוא לידי אכילה גסה בארוחת ליל שישי. אם כן, עד איזה שעה מותר ובאיזה כמות? והאם יש חילוק בין בשר עוף, שנחשב לקל יותר לבשר אחר.

תשובה:

שלום וברכה אסור לקבוע סעודה שאינו רגיל בה בימי החול, כלומר ארוחת צהריים סטנדרטית מותר עד שעה עשירית, אבל כמובן החכם אינו בראשו לאכול מעט כדי שיאכל סעודת שבת לתיאבון.

מקורות:

שו"ע סי' רמט סעי' ב.