חמץ – למכור או לזרוק?

שאלה:

כפי הנוהג הרווח שאין מוכרים חמץ גמור ונתקענו עם כמות של חמץ שלא נספיק לגמור. מה עדיף "לוותר" על כך וכן לכלול במכירה או שמא להשליך? יש אפשרות לתת לגוי שעובד אצלינו אך קשה לי להאמין שהוא ירצה את זה ומעבר לכך אני הרי לא המעסיק. כך שהוא לא יעבוד יותר טוב או יכיר טובה אז שוב נכנסנו לשאלה של לא תחנם. אא"כ אקנה זאת למעביד ואתן לגוי בשמו.

תשובה:

שלום וברכה אם מדובר ממש בהפסד מרובה אפשר לסמוך על המכירה, אבל אם לא, אפשר לזרוק. גם לתת לגוי זה אפשרי, לא נכון לומר שאם אתה לא המעסיק הוא לא יעבוד טוב יותר, הוא ירצה למצוא חן בעיניך שתרגיש שהיה שווה לך לתת לו גם אם לא אתה ממש המעסיק [כך נראה, אתה מכיר את המציאות טוב ממני…].