מכירת חמץ – כניסה לדירה במהלך החג

שאלה:

שלום,
אני מעוניין למכור את כל הדירה שלי במכירת י"ג בכדי להיפטר מבדיקת חמץ.
השאלה היא האם יהיה מותר לי להיכנס במהלך החג לדירה כדי לקחת דברים או כדי לשהות שם?
תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה יש להמנע מלהכנס לדירה למעט צורך דחוף ואקראי, כדי שלא לעשות את המכירה חוכא ואיטלולא, כמו כן אם יש שם חמץ ממש אין לשהות שם מחמת החיוב לעשות לו מחיצה בחג. בנוגע לכניסה אקראית מתנים עם הגוי שיאפשר זאת.