האם אסיר בבית הכלא חייב בהסיבה?

שאלה:

האם אסיר צריך להסב בליל הסדר כשהוא בבית הכלא אשמח לתשובה מפורטת

תשובה:

שלום רב,

מדוע שלא יסב? דרך חירות צריך גם כאשר הוא נקלע לבית האסורים. גם עבד חייב בהסיבה בכזית ראשון של מצה ראה במשנה ברורה ס"ק יט שעבד עברי גם צריך הסיבה. וראה שם בחק יעקב ס"ק יב שהביא בשם הסמ"ק שעבד אינו צריך הסיבה. ותמה עליו, וביאר שכוונתו דווקא לעבד כנעני ובפני אדוניו. אבל שלא בפני אדוניו גם עבד כנעני שחייב מצוות כאישה חייב בהסיבה למרות שהוא עבד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה אסיר אין לו את החירות הרצויה לכך נראה שלא ישב ושאני עבד דאין הוא כאסיר אלא שהוא משועבד לאדונו וצריך לעשות רצונו

  2. יש גם סברא הפוכה, אסיר אינו משועבד לאף אדם הוא בן חורין לעשות ככל העולה על רוחו רק שיציאתו מהבית החוצה נשללה…. במידה מסויימת כולנו עכשיו אסירים קצת… וכי איננו בני חורין?