חלמון ביצים

שאלה:

בעקבות מחסור בביצים משווקים מוצר של חלמון ביצים מפוסטר. מדוע אין בזה בעיה של ביצים ששהו כל הלילה [וגם אם מוספים קצת מלח, זה הרי לא משנה את שם הדבר]?

תשובה:

אינני מכיר את המוצר, אבל אם אין בו תוספות לכאורה זו אכן בעיה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. המוזר שיש על זה הכשר של בד"ץ
    אני מצ"ב בזה מידע מהרשת:

    סדרת הביצים המשווקת על ידי תנובה שף כוללת: תערובת חלמון וחלבון, חלבון בנפרד, חלמון בנפרד וביצים קשות מקולפות. הסדרה מבטיחה לשוק המוסדי כמות גדולה של ביצים בזמינות גבוהה, תוך חיסכון בשטח האחסון ובכוח אדם הנדרש לשבירה והפרדת הביצים. המוצרים מוצעים באריזות 1 ק"ג הנוחות לשימוש ומתאימות למרב המתכונים במטבח המוסדי. ביצי צ'אם הנוזליות,ישווקו בכשרות בעל"ז ובכשרות בד"ץ העדה החרדי.

    המוצרים:
    · נוזל ביצים מעורב – נמכר בקרטון 1 ק"ג המכיל 20 ביצים ומשמש להכנת חביתות, פשטידות, עוגות בחושות ושמרים, מיונז, גלידות, נודלס. מתאים במיוחד לאולמות אירועים, קונדיטוריות, מאפיות, חברות הסעדה, בתי מלון, בתי-אבות, ישיבות, בתי חולים ועוד. לקוחות שמשתמשים במוצר מדווחים על שילטה מקסימלית בעלות מנה ואפילו חסכון באמצעות היכולת להכין חביתה מ-1.5 ביצים (במקום 2 ביצים).