הכשרת דוד מים לא חשמלי

שאלה:

היה לי מיחם חשמלי למים שהתקלקל לפני שבת ובלית ברירה השתמשתי באותה שבת במיחם לא חשמלי שהיה של פסח. הוא עמד על הפלטה ליד סירים עם חמץ למשך שבת אחת.
עכשיו אני רוצה להעביר אותו בחזרה לפסח – האם הוא צריך הכשרה? אם כן איך אעשה זאת כשהמקוואות סגורים וגם ספק אם יהיה אפשר להגעיל כלים בכלל?

תשובה:

שלום וברכה אם הוא רק עמד ליד הסירים ואין סיבה לחשוב שמשהו ניתז עליו, וגם לא הנחת עליו חמץ אלא רק היה בו מים, והפלטה תחתיו לא היתה מלוכלכת בחמץ, אין צורך בהכשרה רק לרחוץ אותו היטב. להבא אל תעשה את זה…