בר מצווה בקורונה

שאלה:

נכדי מגיע לגיל מצוות אחרי פסח.לאור המצב מה דין הנחת תפילין ועלייה לתורה

תשובה:

שלום וברכה ראשית מזל טוב ורוב נחת. את שאלתך לא הבנתי. ברור הדבר שכל יהודי מגיל מצוות ואילך מחוייב בהנחת תפילין, כך שאת הנחת התפילין הוא כמובן מבצע מיום הבר מצוה ואילך עד 120 בלי להפסיד אף יום, כמו כל יהודי גאה שמבין מה זה להיות קשור עם אבינו שבשבמים. יהודים בכל הדורות מסרו נפש על קיום המצוות. את הטקס והשירים והריקודים אין צורך לעשות עכשיו, כרגע יש להשמע לכל ההנחיות, ובעזרת ה' תפצו אותו בימים טובים יותר שיבואו עלינו במהרה בעזרת ה'. עליה לתורה, אם יש לכם מנין בשטח פתוח של עשרה אנשים בלבד וכל אחד במרחק שני מטרים מהשני הכל כפי ההנחיות, הוא יכול בהחלט לעלות שם לתורה, וכל העשרה ישירו לו מרחוק בלי לחיצות ידים… כמובן בבית תחגגו לו בחוג המשפחה הגרעינית, והעיקר לספר לו מה זה להיות בן של מלך – חייל בצבא ה' שמחוייב מעתה בכל מצוות התורה כמו כל יהודי אחר. בשורות טובות וכל הברכות.