ברכת יראו עינינו בחו"ל בתפילת יחיד

שאלה:

המתפלל ביחידות [בחו"ל] האם אומר בערבית ברכת ברוך ה' לעולם או שמא מעולם לא היתה התקנה למי שמתפלל ביחיד
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה מנהג הגר"א היה שיחיד אינו אומר ברכה זו, ראה אמרי נועם ברכות ב א, אמנם ראה בקובץ בית אהרן וישראל חלק ק עמ' קלה מאמר רחב מאוד בענין זה, ושם האריך למעניתו לומר, שמדברי הפסוקים שלא הזכירו חילוק בענין זה בין יחיד לרבים, נראה שאף שטעם תקנת ברכה זו אינו שייך בתפילת יחיד שאינו מתפלל על חבריו [ראה טור סי' רלו] מכל מקום התקנה קיימת גם ליחיד המתפלל בביתו.