סיפור יציאת מצרים עד שתחטפנו שינה

שאלה:

מבואר בהלכה כי בק"ש שעל המיטה בליל-הסדר ל"צ להגיד פסוקי שמירה כיון שהוא ליל-שימורים. אך בעצם ההלכה הזאת התקשתי אימתי יקרא ק"ש שעל המיטה כאשר החיוב הוא לספר בסיפור יצ"מ עד שתחטפנו שינה?

תשובה:

שלום וברכה רבים מהפוסקים כבר עמדו על כך שאין הכוונה שתחטפנו שינה ממש, אלא שיהיה עייף מאוד עד שראשו כבד עליו ומבקש לישון, ראה חוט שני שבת עמ' רלד וראה הגדת הגרי"ש אלישיב, ואגב בהגדה שם הנימוק שלו הוא שאלתך, שאם כן מתי הוא חיוב ק"ש שעל המיטה, ויסוד הדברים בחסדי דוד על התוספתא שכתב שאחרי שאוכלים את המאכלים הכבדים האדם עייף מאוד ומבקש לישון ובזה מקיים את בדרי חז"ל.