בדיקת רופא פנימית כשאין בה צורך

שאלה:

כל אשה מכירה זאת שהיא הולכת כמה פעמים לפני הלידה למיון כי היה מבינה שכנראה הגיעה שעת הלידה. הרבה פעמים היא מתבדה ומגלה שלא זז כלום (וזאת ע,י בדיקה של פתיחה).
בדר"כ אחרי מוניטור ובדיקת פתיחה יש גם בדיקת רופא ואח"כ משחררים הבית. מה לעשות עם בדיקות הרופא הללו כאשר הוא גבר? הרבה פעמים זה לא חיוני, משום שיומיים לפני או אפילו יום לפני האישה כבר היתה בבדיקה, וכל סיבת ביאתה למיון זה בשביל לבדוק את התקדמות הלידה? האם לסרב לבדיקה? בדר"כ קשה מאוד לקבל שיחרור אם לא נבדקים.

תשובה:

שלום וברכה בכל הנוגע לקבלת טיפול רפואי חייבים להיות תמיד אסרטיביים ושותפים, הרופא אינו מלך… אפשר לשאול מדוע הבדיקה נצרכת, ולקבל החלטה בהתאם, והגורמים הרפואיים חייבים לכבד את זה, אין צורך להתבייש. אינני מביע דעה ספציפית, כיון שאינני יודע, אולי נדרשת בדיקה, אבל אפשר לנהוג על פי האמור ולקבל החלטה במקום, כולם יכבדו את ההחלטה. לידה קלה ובריאה.