העברת תינוק מיד ליד בזמן נידה

שאלה:

בס״ד, שלום וברכה מצוי שלהעביר תינוק שנולד והוולד מאוד עדין כידוע ( בחודש חודשים הראשונים) והאשה בזמן נידתה, ופעמים שממש יש צורך להעביר מיד ליד, וקשה להפוך את הוולד הרך דרך הליכה הנחתו בעריסה , וכך מתחלפים… האם מותר להעביר את הוולד מיד ליד? וראיתי שדווקא אם החי נושא את עצמו אז מותר שזה פלא… שאס בנקל אפשר לילד לבוא לשני…

תשובה:

שלום וברכה

בתינוק כזה שאינו עובר מעצמו ודאי אסור, ויש שהחמירו גם בתינוק שעובר מעצמו.

מזל טוב ורוב נחת.

מקורות:

על הקולא כשעובר מעצמו ראה פתחי תשובה סי’ קצה ס”ק ג, וראה ערוך השלחן שם סעי’ ה שנראה שהחמיר גם בתינוק שיכול לעבור מעצמו.

ערוך השולחן יורה דעה סימן קצה סעיף ה:
ולא יגע בה אפילו באצבע קטנה ולכן אסור לו ליתן לה דבר מידו לידה אפילו דבר ארוך מפני חשש נגיעה ולא פלוג רבנן וכן לא יקבל מידה שום דבר מטעם זה ואפילו לזרוק דבר מידו לידה או מידה לידו אסור בכל עניין בין שהזריקה הוא במשך שוה בין שהזריקה למעלה או למטה אסור דהרחקה עבוד רבנן מפני שהוא עמה בתדירות לכן צריך זהירות יתירה כדי שלא יכשלו וכן אין לה להחזיק גחלים בכלי בידה והוא יתחמם בהם אלא תעמיד הכלי על הארץ וכן כשאוחזת אש בידה לא יבעיר ממנה שום דבר כמו שפופרת של טאבא"ק וכיוצא בזה דההבל מחבר ויש בזה התקרבות וכן אין ליטול תינוק מידה או היא מידו וכן ליגע בבגדיה כשהיא לבושה בהם אסור [עי' פ"ת סק"ג בשם תשב"ץ ותמיהני איזה עניין הוא לחי נושא את עצמו ומ"ש בסק"ב בשם הנו"ב דבכפר שאין אשה אחרת רשאי הבעל לעמוד בעת טבילתה ולהחזיק בה משום דבזמן מועט לא חיישינן לתקלה ע"ש בוודאי כן הוא דאפילו אי חיישינן גם לזמן מועט י"ל כדאמרי' בפסחים י"א א הוא עצמו מחזר עליו לשורפו מיכל קאכיל מיניה ע"ש וה"נ כן הוא ודו"ק]: