לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בדיקת פיפל מטמאת?

שאלה:

האם בדיקת פיפל (מחדירים צנור דק לרחם) שלא גרם לדימום במבוגרת שכבר אין לה כלל מחזור, האם זה אוסר.

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל בדיקה זו אינה מטמאת, כיון שהיא נעשית על ידי מכשיר דק מאוד – פחות משני מ”מ, ואין בזה חשש “אין פתיחת הקבר בלא דם”, כך שבמקרהשלכם ודאי אין חשש. ויש שהקלו בזה גם כאשר יצא מעט דם, כאשר הרופא אומר שהדם הוא מחמת פציעת רירית הרחם, ובלבד שלא יהיה סמוך לזמן הגעת המחזור, שאז יש לחשוש שהבדיקה עושה גירוי הגורם להקדמת הוסת [יש שחששו שכל פציעת רירית הרחם היא לא דם מכה אלא דם נדות, ואין כל הבדל מחמת מה מתפרקת הרירית, וכך הובא בכמה מקומות בשם החזון איש אף שלא נמצא בכתביו, אולם הוראת הגרש”ז אויערבך היתה לא כך וכאמור, ראה ס’ נשמת אברהם יו”ד סי’ קצד סעי’ ה, ראה שם בהרחבה]. בכל מקרה של ספק מחמת מה הדם יש להחמיר.