ברית בין הבתרים

שאלה:

איך מסבירים פרשני המקרא את העובדה שברית בין הבתרים לא מוזכרת בהמשך המאורעות בתורה. אברהם אבינו לא מזהיר את יצחק ולא מספר לו על החזיון הזה שעבר והידע שנגלה לו,גם יצחק לא מספר ליעקב, … ואפילו יעקב אבינו …אחרי שהוא יורד מצרימה עם משפחתו, ואומר לבניו את העתיד לקרות להם .. לא מספר להם כי הם עתידים לזנוח את השם יתברך, לעבוד עבודה זרה להשתעבד למצרים … איך זה שהמידע הדרמטי הזה לא סופר ?

תשובה:

מי אמר שלא סופר? כמעט שום דבר מקורותיהם של האבות הק' אינו מסופר בתורה, רק מה שנצרך לנו לדורות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. במחילה מכת"ר, העברת המסר של ברית בין הבתרים איננה רלבנטית לקורות יצחק ויעקב אבינו?

    אז מה תכלית יידוע אברהם אבינו מצד הקב"ה בברית בין הבתרים ?מה הוא אמור לעשות במשמעות הברית הזאת?

  2. לא הבנת את כוונתי! ברור שזה עקרוני מאוד מבחינתם, ולכן ודאי זה היה מרכיב חשוב בחינוכם וגידולם, אבל התורה לא מספרת לנו כל מה שסיפר אברהם לצאצאיו, אלא רק מה שנוגע אלינו.

  3. ודאי שסיפר וידעו, עובדה שיצחק מסר מה שקיבל על ההבטחה לזרע ולארץ ליעקב דווקא. עובדה שיעקב אמר לבנים האספו ואגידה לכם את אשר יקרה אתכם, אלא שהפרטים בברית בין הבתרים אינם רלוונטיים אלא לרואה אותם הוא אברהם.