המשך לשאלה הקודמת אודות נישואים פיקטיבים

שאלה:

אבל מי בכל זאת ערך את טקסי הנישואים הפיקטיבים הללו? האם הם נערכו בביה"כ שהיה גם מרכז קהילתי? האם בני המשפחה נכחו בטקסים ואיזה מן תעודה/כתובה ניתנה?

תשובה:

אינני יודע, אבל אני משוכנע שלא, אלו היו נישואין אזרחיים לגמרי בלי שום זיקה דתית, הרי לא היה לאנשים רצון להנשא, למה שישעו זאת בבית הכנסת? זה הרי לא משמש לכלום, הרשויות בלאו הכי הכירו רק ברישומים ממשלתיים. הלכו לפקיד נרשמו כנשואים ושלום על ישראל…