להנות מצר עין

שאלה:

שלום רב כתוב בגמרא במסכת סוטה דף לח: כל הנהנה מצרי העין עובר בלאו. השאלה מה לעשות אם אבא שלי צר עין כלפי ואני צריך להתחתן ואני לא יכול לממן לבד את הוצאות החתונה ואבא מוכן לשלם את ההוצאות רק מחוסר ברירה בגלל מה יגידו אם לא ירצה לשלם.., מה עלי לעשות ומדוע (חשוב לי הטעם)? תודה רבה

תשובה:

אתה יכול לקחת ממנו הוא רוצה לשלם ולתת לך רק קשה לו.

כשתהיה אבא תראה שלפעמים קשה לשלם, הפרנסה אינה קלה, אבל אבא תמיד רוצה לתת לילדיו, בשביל זה הוא עובד ומתפרנס וצריך להכיר לו הרבה תודה.