לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בישול/ לכסות לאחר צרכיו

שאלה:

שלום לכבוד הרב 1. האם חייב לכסות או לשפוך מים לאחר שמתפנה. מקור. ומה בדיוק צריך לעשות? 2. מים חמים על מים קרים מועטים. לדוגמא כוס ששטפו אותה להשתמש בה ככלי שני. לפי ביאור הלכה בסימן שיח ס"יב ד"ה והוא שלא יהיו בכלי ראשון יהיה אסור. אולם השולחן שלמה ושבט הלוי מתירים את זה. האם בדבר זה הם יכולים לחלוק על המשנה ברורה שהם ממש נצמדים לדרכו וזה נוגע באיסור תורה ועוד שזה ברור שהמים הקרים מגיעים ליד סולדת. 3. איך ההלכה בנויה לעניין בישול האם זה מחלוקת במציאות או מחלוקת של הגדרות הלכתיות. (שהרי לדוגמא בשאלה עם הטיפות על הכוס וודאי בהמים הקרים יגיעו ליד סולדת…)

תשובה:

שלום וברכה

החיוב לכסות נאמר בתורה על צואה ולא על מי רגלים.

הנושא שדיברו פוסקי זמנינו לגבי כוס רטובה, היא שמעבר לנושא שהזכרת במים מועטים, כאשר יש רק טיפות של לחות מהרחיצה, אין לזה חשיבות בכלל, ולכן בזה יש צד להקל שאין חשיבות של מלאכה, מים מועטים הכוונה למשל עשרה אחוזים מכלל המשקה… אבל גם בלחות זו נהגו להחמיר לכתחילה לנגב את הכוס.