השתתפות באירוע מצולם בשבת

שאלה:

אני חייל ומדי ערב שבת עושים פעילויות גיבוש לצוות בבסיס. מה שקורה זה שלפעמים מישהו מוציא טלפון ומצלם וידאו או תמונות. חשוב לציין שהפעילויות עצמן אינן מחללות שבת, אלא סתם משחקים להנאה. אני שומר שבת ורציתי לדעת האם זה בסדר שאני אשאר במקום. אמנם לא אחייך למצלמה ואראה שאני רוצה תמונה אבל אני גם לא רוצה פשוט לצאת מהמקום.. אשמח לעזרה. אגב מי שמצלם אינו גוי אלא לא שומר שבת

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הוא מצלם זו לא בעיה שלך, כי אתה בעצם לא עושה כל פעולה שקשורה לענין, הכל הוא עושה, אבל כאשר הוא מסריט וידאו זה כבר בעיה, כי כל פעולה שאתה עושה מול המצלמה אתה בעצם מבצע, ואף שהתירו באופנים מאוד דחוקים ענין זה, כאן שהצילום הוא ישיר ומכוון וניכר אין להקל.

מעבר לכך, חשוב שלפחות ביום השבת תשהה באוירה שבתית מרוממת, סעודות שבת עם זמירות ודברי תורה, שיעורי תורה ותפילות וכו', חובה על הצבא לספק לך אוירה שבתית דתית.

מקורות:

ראה בענין זה מה שכתבנו בהרחבה כאן.