תשלום אוטומטי בשבת

שאלה:

שלום! רציתי לדעת מה הדין במקרה הבא: 1. אם אני משלם על תוכנת דיוור אינטרנטית (״רב מסר״), ואני לא יודע אם הם עובדים בשבת האם זה בעייתי? 2. אם אני משלם על תוכנת דיוור בבעלות גויים, והתשלום מתבצע באופן הבא- אני מכניס כרטיס אשראי, הם רואים כמה השתמשתי בתוכנה החודש וגובים ממני תשלום בצורה אוטומטית, בעייתי אם הם גובים ממני בשבת? חשבתי שאולי יש בעיה בכך שאם לדוגמה אני נרשמתי ב-10.5 ולכן הם יגבו ממני כסף כל חודש ב-10, עכשיו אם לדוגמה יוצא שב-10.8 זה יום שבת האם אני גרמתי לכך שהם יגבו ממני בשבת?(כמובן שאני לא אומר/עושה כלום, לא מחייב אותם באיזה יום לגבות, כל התשלום מתבצע אוטומטית על ידי משיכה מהצד שלהם)

תשובה:

שלום וברכה

כל זה אינו מענינך, כיון שאתה לא מבקש מהם לעבוד בשבת, ואין לך בזה צורך, והכל הם עושים לנוחותם בלי כל צורך ובקשה שלך.