הזכרת שמות של מלאכים

שאלה:

האם יש איסור להזכיר שם של מלאך בזמן תפילה או לימוד. [למשל באגרת ר"ש מאוסטירפולי] וראיתי שבספר הצדיק ר' זונדל יש נוסח להוצאת עין הרע שהעה מקובל על גדולי ישראל. [ראיתי שהרב שך וכן הרב שטיינמן והסטייפלער היו אומרים אותו, או אומרים להגיד אותו] ושם מוזכר שם של מלאך, האם בגלל זה ראוי להימנע מלומר [ראיתי שהרב שטיינמן באמת באחרית ימיו נמנע מלהגיד את זה בעצמו עבור אנשים אחרים בגלל שיש שם של מלאך, ורק היה אומר לאחרים להגיד לקרובים שלהם בעצמם, ולא הבנתי אם יש בעיה מה ההבדל בינו לבין אחרים] מה למעשה?

תשובה:

שלום וברכה

ההמנעות אינה מחמת איסור הזכרת שם, שזה רק בשמותיו של הקב"ה. אלא שהזכרת שמותיהם יכולה להזיק לאדם שמזכירם, כי הם פועלים על ידי זה, וצריך הרבה זכויות כדי שיפעלו באופן שלא יזיק. השמות שמותר להזכיר זה רק אוריאל מכאל רפאל גבריאל.