קראתי כאן (http://din.org.il/2011/04/07/%d7%91%d7%a2%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%aa/) משהו שאולי יסביר מה קורה אצלי. אחרי עשרים שנות נישואין תקופה קצרה לאחר שקניתי דירה מאדם שהתחתן בנישואי תערובת וכמובן שהסממן היחידי היה מזוזה (שהיתה פסולה) בכניסה הראשית (לא בשאר החדרים) וחנוכיה לצד עץ אשוח…. החיים הסתבכו בגדול ונכנסו למערבולת גם מבחינת פרנסה וגם מבחינות קשות יותר . האם יש מה לחשוש?

תשובה:

אין שום קשר לדירה.

הדירה לא מקבלת ממנו טומאה… מה שצריך זה להרבות בתפילות ולהתחזק במצוות ובעזרת ה' תראו ישועות גדולות!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה מכבודו אך לא זכיתי להבין כוונתו…

    איש איננו טוען לטומאה כביכול שחלה או לא חלה על הבית (אני בכל מקרה טמא – שאזכה להטהר באפר פרה אך לא זה נושא השאלה)

    אביא להלן את הציטוט מכבוד הרב בתשובה הנזכרת:
    ———————————————————————
    (ציטוט)
    בעיות בבית
    רבני בית ההוראה
    ב' ניסן ה'תשע"א
    שלום רב רציתי לדעת עד כמה למיקום הבית ומיספרו יש השפעה על המזל לפי ההלכה אם בכלל ישנה שייכות מסויימת אנו זוג שרכש לפני 7 שנים בית ומאז שניכנסנו אליו חווינו בעיות של פרנסה ופיריון (אנחנו בטיפולים)לפני כן נולדה לנו בת בבית אחר ומאז שנכנסנו לביתינו הפרנסה והפריון אינם באים בטוב אנחנו מתכוונים לשכור בית חדש מאחר ואין באפשרותינו לרכוש כעת בגלל המחירים הגבוהים בטענה שמשנה מקום משנה מזל האם ההלכה או בכתובים ישנה היתיחסות לכך ואם כן אז הבלוק מס’8 והבית מס’17 מכרנו את הבית לפי עצתו של רב

    בתודה

    תשובה:

    אין משמעות למספרו של הבית, אולם יתכן שהבית לפני כן היו גרים בו אנשים שלא קיימו מצוות וזה גורם לפעמים בעיות לדיירים הבאים.

    (סוף ציטוט)
    ועל זאת באה שאלתי בקשר לדירתי שאכן גרו בו אנשים בלתי הגונים ושמא זה אשר גרם לבעיות האמורות אצלי?

  2. אני לא כתבתי את התשובה שציטטת ואינני מסכים לה. הרב שכתב אותה אינו איתנו כבר כמה שנים כך שלא נוכל לבקש ממנו את מקורותיו, אבל אין סיבה לחשש, לא זו הנקודה רק להרבות בתפילות וחיזוקים.