השתדלות בעבודה – עד כמה?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים עבדתי פעם בנתב"ג והיה קשה לי שם וגם המשכורת הייתה עלובה(כנראה שכחתי להעביר כרטיס פה ושם)בגלל שהיה קשה ובגלל המשכורת העלובה התפטרתי(עבדתי דרך קבלן)והגמרא אומרת שמזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה האם עשיתי טעות שהתפטרתי מנתב"ג או לא?

תשובה:

שלום וברכה

בכל מה שנוגע להשתדלות המוטלת עלינו בענין פרנסה ובכלל בחיים, הכלל הוא שנוהגים כפי שהסברא מנותנת וכפי מנהג העולם. כלומר אם לפי שיקול דעתך אכן העבודה אינה משתלמת וטוב יותר להתפטר הגם שאין לך עדיין עבודה אחרת, זה בסדר גמור, ומה שיש לך זה רק לבטוח בה' שיזמן לך פרנסתך. בדרך כלל הייתי ממליץ לנהוג אחרת, תוך כדי העבודה שם לחפש עבודה אחרת, ורק אחרי שמוצאים עבודה אחרת לפרוש מעבודה זו שאינה משתלמת.

יום נעים ושפע ברכה והצלחה בקרוב ממש.