משחק קוביה הונגרית בשבת

שאלה:

שלום וברכה, האם יש בעיה לשחק בקוביה הונגרית בשבת ולסדר ולערבב אותה? ואם כן מטעם איזה איסור, יישר כוח

תשובה:

שלום רב

מותר לשחק בקוביה הונגרית בשבת.

מקורות:

הכלל בהלכות בורר, הוא שלמרות שברירת שני מיני אוכלין אסורה אף היא, אין האיסור נוהג אלא כאשר אתה לא מעוניין לאכול את המאכל השני בסעודה זו, ולכן הוא פסולת לגביך, אבל אם אתה מעוניין לאכול אותו [אפילו שלא מיד אלא במנה הבאה] הוא לא נחשב פסולת. ולכן, אדם שרגיל לבשל עוף במרק והוא מעונין להוציא אותו מהסיר לאכול מרק לבד, ולשיר זמירות ואחר כך לאכול את העוף עם תוספות כמנה נוספת – אין בכך איסור. ממילא גם כאן, כיון שהילד בעצם רוצה לסדר הכל [אם רק יצליח…] נחשב הדבר כברירה בין שני מיני אוכלין לאותה סעודה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום

    לכאורה אינו דומה לשני מיני אוכל שהרי שם הוא אוכל את זה וכאן הוא רוצה למיין וזה נשאר כך וזה כמו מיון כלים וכדומה.

    השש"כ מתיר בקוביה בגלל שהכל מראש מחובר ונשאר מחובר