משחק כתיבה מגנטית בשבת

שאלה:

לכ' הרבנים החשובים מבית ההוראה. משחק ילדים עשוי מלוח מנוקב נקבים נקבים ובכל נקב אפשר לשאוב כדור ברזל על פני השטח ע" י מגנט, באופן שאפשר לכתוב ולצייר ברצף הכדורים. אמנם הצורות מאד גסות והרבה פעמים צריך להתאמץ כדי להבין מה מצוייר או מה כתוב. אם לא נוגעים בדבר, הכתב יכול להתקיים לעולם ואם נוגעים בכדורים או נותנים מכה בלוח הכל נמחק וחוזר להיות נקבים. שאלותי א) האם אסור לשחק עם זה בשבת משום כותב ומוחק? ב) אם כתוב בו שם השם האם מותר למחוק? אני שולח למייל של בית ההוראה תמונה של אותו המשחק. בברכת התורה.

תשובה:

שלום וברכה

כתיבה כזו אסורה בשבת וגם בענין כתיבת השמות, ומסתבר שאף דינה ככתיבה המתקיימת! יש כאן כתב ורקע וזה באופן עקרוני יכול גם לעמוד לימים רבים.