ספורט בשבת

שאלה:

שלום האם מותר לעסוק בספורט בשבת לצורך הנאה כגון לשחק טניס כנגד קיר, או כדורסל במגרש בית ספר?

תשובה:

שלום רב

אסור לשחק כדורסל בשבת במגרש שאינו נמצא בתוך בית, גם אם הוא מרוצף מחשש שמא יבואו להשוות גומות – ליישר את השטח, ואף שהשטח הזה מרוצף גזרו חכמים. בשטח מקורה ותחום במחיצות כמו בית אין לאסור מעיקר הדין, אבל כמובן משחק כזה אינו לרוח השבת, השבת ניתנה למנוחה של קדושה והתעלות רוחנית ולא למשחקי ספורט על כל מה שכרוך בכך.

מצד איסור הטירחה, כאשר יש הנאה מעצם המשחק יש להקל, אבל כאמור יש בעיות אחרות ובכלל זה לא העיסוק המתאים לשבת.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ שח ס”ק קנח, ושו”ת שאלי ציון או”ח סי’ יא.