האם ההקפדה שלי גרמה?

שאלה:

לפני מס' חודשים אחי הצעיר ממני חיתן בת בכורה וכעת הוא עומד לקראת נישואי בתו השניה למז"ט תוך פחות ממחצית השנה. זכורני כי בעת שומעי על אירוסי בתו הבכירה – יחד עם שמחתי ואיחולי הלבביים – באיזה שהוא מקום היה לי תחושת החמצה ו/או צער כלשהוא שכל כולה אנוכיות לשמה. למה הוא מחתן לפני. ניחמתי א"ע שבס"ה לא מדובר באח ש"עוקף" את אחיו אלא בדור הבא וכן בכך שלע"ע מצד אשתי איש לא "עקף" (אשתי בכורה) אך בתוך תוכי אלו היו התחושות. כעת נודע לי כי היא "חזרה הביתה" (הראשונה) שבועות ספורים לאחר חופתה וחוששני מאוד שזה לא נגרם כתוצאה מקפידתי חלילה.

תשובה:

חלילה וחס! אין לך שום קשר לענין. מה שיש לחשוש מקפידא זה רק כאשר יש לה בסיס וסיבה, אבל מה שאתה היית סתם צר עין יפגע בנערה בת ישראל כשרה שלא טעמה טעם חטא? בודאי שלא. לכן, זה נכון שהתחושות שלך היו ממש לא נכונות ולא ראויות, אבל אין כל מקום לתחושת האשמה המיותרת הזו.

שיהיו בשורות טובות ותמיד שמחות, וכדי לעבוד על הענין הזה, תקבל על עצמך להתפלל הרבה על בתו של אחיך שהקב"ה ירפא לשברה והיא תמצא במהירות את הזיווג האמיתי המתאים לה.