ווסתות

שאלה:

זוג שקיימו מ"ע כמה שנים רק בל"ט ולא חישבו וסתות כלל. עכשיו רוצים לחזור לקיים עפ'י זמנים הרגילים. באיזה ווסתות יתחשבו כעת

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהם לא יודעים את הוסתות [הנהגתם ראויה לכל גינוי אבל זה לא נושא השאלה], יחשבו מהוסת האחרונה אותה הם יודעים, חודש בינונית, ואם יודעים גם הפלגה אחת, עוד יותר טוב.. ספק וסת זה ספק דרבנן, כך שאין מה לחשוש למפרע למה שאינם יודעים, במיוחד שמן הסתם זו וסת שאינה קבועה.

בשורות טובות.